Robert van der Laan

Robert van der Laan

Robert werkt sinds 2023 als strateeg bij de directie Innovatie, Kennis en Strategie (directie X) van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Zijn opdracht is het strategisch vermogen te helpen versterken van de organisaties in het JenV-domein.

Eerder werkte hij gedurende 18 jaar in diverse functies bij de Rechtspraak waaronder vanaf 2011 als projectmanager / coördinerend adviseur strategie en ontwikkeling en plaatsvervangend hoofd van de afdeling strategie van de Raad voor de rechtspraak. Deze Raad is het overkoepelende bestuur van de Rechtspraak, dat naast de Raad bestaat uit 11 rechtbanken, 4 gerechtshoven en 2 bijzondere rechtscolleges. Bij de Rechtspraak werken ongeveer 12.000 mensen.

Robert heeft ruime ervaring als adviseur en leidinggevende binnen diverse overheidsorganisaties en de gezondheidszorg. Hij heeft vier studies afgerond: personeel & organisatie aan de Rijkshogeschool Groningen (1992), arbeid- & organisatiesociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen (1995), consultancy aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (2002) en public administration aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (2014).

LinkedIn-pagina van Robert

Terug

Recent Posts